Welke is de beste Nomad rugzak?

beste nomad rugzak

Het merk Nomad is vooral bekend vanwege de hoge kwaliteit kampeeruitrustingen. Maar welke is nou de beste Nomad rugzak? Je leest het hier!

Ben je opzoek naar een nieuwe rugzak en overweeg je het merk Nomad? Dan ben je hier aan het juiste adres!  In dit artikel vergelijk ik namelijk de meest populaire rugzakken van Nomad met elkaar, om erachter te komen welke de beste Nomad rugzak is!

In de tabel hieronder kun je alvast zien welke rugzakken ik met elkaar heb vergeleken en hoe die uit de test komen. Klik op ‘Meer informatie’ om de beste prijs te vinden, handig!

AfbeeldingPrijsScoreNaam
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/4/7/0/0/9200000074860074.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.4/5Nomad Barite
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/2/1/0/0/9200000074860012.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.5/5Nomad Batura
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/8/6/0/0/9200000074860068.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.3/5Nomad Batura Women’s Fit
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/0/9/9/5/9200000105945990.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.5/5Nomad Topaz
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/2/8/6/4/9200000106114682.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.3/5Nomad Focus

Hier een kort overzicht van wat ik in dit artikel bespreek:

Waarom een Nomad rugzak of backpack?

De rugzakken van Nomad uitstek geschikt voor kampeertrips. Dat betekent dat de rugzakken óók voor andere gelegenheden geschikt zijn. Over het algemeen zijn dit de beste redenen om voor een rugzak van Nomad te kiezen:

 • Overzichtelijk
   De rugzakken zijn gemaakt om veel spullen te vervoeren. Ze zijn eenvoudig te ordenen, vanwege de verschillende vakken.
 • Comfortabel
  Verstelbare en gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat een Nomad backpack comfortabel op je rug blijft zitten. Daarnaast levert Nomad ook modellen die speciaal voor het vrouwelijk lichaam zijn gemaakt.
 • Ruimte
  Backpacks van Nomad variëren qua inhoud tussen de 55 en 70 liter. Dat maakt dat Nomad rugzakken maakt voor de reizigers. Voor dagelijks gebruik heb je immers vaak genoeg aan ongeveer 20 á 25 liter inhoud.

De rugzakken van Nomad zijn verkrijgbaar vanaf 20 liter. Óók voor dagelijks gebruik kun je dus voor een Nomad kiezen.

 • Accessoires
  Nomad heeft een aantal accessoires op de markt die het leven net iets makkelijker maken. Zo is er een combicover verkrijgbaar, die je rugzak beschermt tegen regen en/of eventuele transport schade, bijvoorbeeld tijdens het vervoer in een vliegtuig.

Waar voldoet de beste Nomad rugzak aan?

Volgens de experts van Rugzakplaza voldoet een goede rugzak minimaal aan vier eigenschappen. Op deze vier eigenschappen testen we de rugzakken vervolgens. Je vind verdere uitleg over die vier eigenschappen in dit artikel over het kopen van een rugzak. De vier eigenschappen zijn:

 • Waterdicht
  Een goede rugzak hoort bescherming te bieden tegen invloeden van buitenaf. Omdat Nomad voornamelijk rugzakken maakt voor reizigers, zijn alle rugzakken waterafstotend! Wil je graag meer weten over waterdichte rugzakken? Lees dan dit artikel over waterdichte rugzakken.
 • Ruimte
  Een rugzak moet eenvoudig in te delen zijn én genoeg ruimte bieden aan je spullen. Daarom hanteren we de vuistregel dat een rugzak voor dagelijks gebruik niet groter is dan 25 liter en niet kleiner is dan 10 á 15 liter.
 • Comfort
  Als je telkens spullen meeneemt, moet een rugzak prettig te dragen zijn. Dat betekent dat een rugzak ondersteuning biedt waar het nodig is. Hier volgen een drietal eigenschappen die een rugzak comfortabel maken:
  1. Verstelbare schouderbanden
  2. Gewatteerde schouderbanden
  3. Gewatteerd rugpaneel
 • Gewicht

Het gewicht van de rugzak komt bovenop het gewicht van de spullen die je meeneemt. Let er dus op, dat het totaalgewicht niet te zwaar is. Over het algemeen geld: hoe zwaarder de rugzak, hoe slechter de score. Voor dagelijks gebruik adviseren we een rugzak die niet zwaarder is dan 900 gram tot 1000 gram.

Deze tips gelden natuurlijk ook voor backpacks. Wil je daar graag meer over weten? Lees dan dit artikel over de aanschaf van een backpack en waar je op dient te letten.

Welke Nomad rugzakken zijn populair?

Hieronder bespreken we een aantal rugzakken, zodat we kunnen achterhalen welk model het beste is. We bekijken hier de meest populaire modellen, lees snel verder!

Nomad Barite

Nomad Barite

Ruimte
Comfort
Gewicht
Waterdicht

Review

Dit is het meest populaire model van Nomad. Deze rugzak bestaat uit meerdere vakken; een hoofdvak, een voorvak en enkele zijvakken die geschikt zijn voor bijvoorbeeld flesjes water.

Met haar 18 liter is deze rugzak geschikt voor nét iets meer dan de dagelijkse benodigdheden. Zo kun je er een aantal boeken in meenemen en nog ruimte overhouden.

De banden aan de voorkant van de rugzak zorgen ervoor dat de tas in vorm blijft en dus niet scheurt. De rugzak beschikt niet over een laptopvak.

Het comfort van deze rugzak is veel beter dan bij de gemiddelde rugzak. De verstelbare en gewatteerde schouderbanden in combinatie met het gewatteerde rugpaneel zorgen ervoor dat de rugzak heerlijk zit. Heb je écht veel spullen bij? Dan kun je de borst-, en heupband eventueel vastmaken.

De rugzak is gemaakt van polyester en dus waterafstotend. De afmetingen zijn 45x30x23 cm en het gewicht is 1004 gram. Deze rugzak is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren én wordt geleverd met een regenhoes!

4.4

Nomad Batura

Nomad Batura

Nomad Batura

Ruimte
Comfort
Gewicht
Waterdicht

Review

De Nomad Batura is zowel een top-, als frontloader. Dat betekent dat er spullen in bovenin én aan de voorkant bewaard kunnen worden, ideaal!

Ben je benieuwd wat nog meer zaken zijn waar je rekening mee dient te houden tijdens de aanschaf van een backpack? Lees  dan dit artikel over backpacks.

De vakken zijn voorzien van een handige indeling, het hoofdvak is van meerdere vakken voorzien en is toegankelijk via zowel de bovenkant als de voorkant. De vakken zijn overzichtelijk ingedeeld.

Het voorvak is voorzien van een rits én twee banden, zodat de tas zijn vorm behoudt. In totaal er zitten acht banden om de tas heen, die met een verstelbaar kliksysteem aangepast kunnen worden. Ideaal wanneer je veel spullen meeneemt!

Het comfort van deze Nomad backpack is zoals je verwacht van een backpack. De brede schouderbanden zijn meteen dikke laag gewatteerd, net als het rugpaneel en de buikband.

De tas voelt heerlijk comfortabel aan, mede door de rugventilatie. Die zorgt ervoor dat je zelfs in warme gebieden net iets minder zweet!

De backpack is uiteraard waterdicht en wordt geleverd met een geïntegreerde waterhoes.. De afmetingen zijn 63x23x35, de inhoud is 55 liter en de backpack weegt zo’n 2kg.

4.5

Nomad Batura Women’s Fit

Nomad Batura Women

Nomad Batura Women

Ruimte
Comfort
Gewicht
Waterdicht

Review

Deze backpack is zoals eerder gezegd, speciaal gemaakt voor dames! *Klik je op de link? Selecteer dan even het lichtgrijze model.

De overeenkomsten met de gewone Batura zijn groot. Het verschil zit voornamelijk in het rugsysteem, die is ontwikkeld voor de vrouwelijke, smallere rug.

Zo zit dit model ook als gegoten voor dames! Daarnaast is het verstelbare rugsysteem ideaal om de rugzak te verstellen, zodat die bij jouw lengte past.

4.3

Nomad Topaz

Nomad Topaz

Nomad Topaz

Ruimte
Comfort
Gewicht
Waterdicht

Review

Deze rugzak is iets groter dan de Batura, met een inhoud van 60 liter. Ook dit model is zowel een top-, als een frontloader.

Het grote hoofdvak is geschikt om alles in te bewaren wat je onderweg nodig hebt! Dankzij de handige indeling in meerdere vakken kun je je spullen overzichtelijk ordenen.

Het hoofdvak beschikt o.a. over een insteekvak en een vak met rits, waar je bijvoorbeeld je documenten in kunt bewaren. Aan de voorkant zit een klein voorvakje, afgesloten met een dubbele rits.

Deze backpack komt qua comfort in de buurt van de andere modellen. De gehele rugzijde is geventileerd en voorzien van een dikke, comfortabele schuimlaag.

Dit geldt ook voor de verstelbare schouderbanden én de heupband. Ook beschikt dit model over een borstband, maar die is net als bij de andere modellen niet gewatteerd. Alle elementen zijn volledig verstelbaar.

De buitenkant van de backpack beschikt over zo’n 10 banden, die ervoor zorgen dat de tas zijn vorm houdt.

Deze Nomad backpack wordt geleverd met geïntegreerde regenhoes, zodat jouw spullen droog blijven.

De afmetingen zijn 72x37x31 en de inhoud is 60 liter. Dit model is gemaakt van polyester en weegt zo’n 2kg.

4.5

Nomad Focus

Nomad Focus

Nomad Focus

Ruimte
Comfort
Gewicht
Waterdicht

Review

De Nomad Focus is één van de dagrugzakken van Nomad. Dit model met laptopvak is geschikt voor een laptop tot 14 inch. Het kenmerkende elastiek aan de voorkant van de rugzak zorgt ervoor dat de tas zijn vorm behoud. Aan de zijkant bevinden zich twee vakjes, bijvoorbeeld voor waterflesjes.

Het laptopvak is gescheiden van het hoofdvak middels een beschermende laag. Het hoofdvak is qua grootte geschikt voor bijvoorbeeld enkele boeken.

Daarnaast beschikt het hoofdvak over een insteekvak, waar je eenvoudig iets kunt insteken en weer uit kunt halen.

Het tweede vak is voorzien van insteekvakken waar je bijvoorbeeld pennen en je agenda in kunt bewaren en is qua oppervlak ongeveer even groot als een A4, ruimte zat voor wat schriften dus!

Qua comfort scoort deze rugzak goed. De schouderbanden zijn verstelbaar en gewatteerd, het rugpaneel is ook gewatteerd. De rugzak zit comfortabeler dan de gemiddelde rugzak. Koop je een Nomad rugzak, kun je ervanuit gaan dat die heerlijk zit!

De rugzak is gemaakt van polyester en is waterafstotend.

De afmetingen zijn 44x29x25 cm, weegt slechts 440 gram en de inhoud van de rugzak is 20 liter, wat ze geschikt maakt voor vrijwel alles (behalve dan backpacken natuurlijk, daar zijn de Nomad Batura en Topaz geschikt voor!)

4.3

Welke is nou de beste Nomad rugzak?

Je weet nu waar een goede rugzak aan voldoet, waarom je voor Nomad zou kiezen én waar je de beste Nomad rugzak kunt vinden.

Het is wel belangrijk hier onderscheid te maken in rugzakken en backpacks (die voor backpacken zijn gemaakt). Daarom is er een beste rugzak én een beste backpack uit de test gekomen!

Zoek je een goede backpack, die alles kan weerstaan op jouw reis, groot genoeg is en zeer comfortabel zit? Kies dan de Nomad Topaz!

Doordat de inhoud iets groter is dan de Batura, hoef je je over de inhoud geen zorgen te maken. Daarnaast beschikt de Topaz over tien banden rondom de rugzak, waar de Batura er over acht beschikt. Een klein detail, maar toch!

De beste Nomad dagrugzak is de Nomad Barite! Deze rugzak is zó comfortabel, dat moet je geprobeerd hebben.

De inhoud is weliswaar iets kleiner dan die van de Nomad Focus, maar dat weegt niet op tegen het comfort. Daarnaast wordt de Focus geleverd met een regenhoes, wat ideaal is.

De Nomad Focus heeft daarnaast vier banden om de tas heen, zodat jouw spullen goed opgeborgen zitten én minder kwetsbaar zijn voor dieven!

Welke rugzak heb jij gekozen? Of heb je nog vragen over Nomad rugzakken? Laat het gerust weten in de comments hieronder, dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug!