Welke Rains rugzak is de beste keuze?

Ben jij opzoek naar de beste Rains rugzak? Vind het antwoord hier!

Het populaire rugzakken merk Rains timmert hard aan de weg. Inmiddels zijn er talloze rugzakken op de markt.

Maar welke Rains rugzak is nou de beste?

In deze blog testen we een aantal verschillende rugzakken en komen we erachter welk model van Rains het beste is!

Hieronder vind je alvast een inhoudsopgave, klik daarin gerust verder!

Hieronder vind je alvast een overzicht van welke rugzakken we hebben gereviewd én welke het beste scoort. Handig! Je vind aanvullende informatie en de beste prijs door op ‘Meer Informatie’ te klikken.

AfbeeldingPrijsScoreNaam
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/1/2/1/4/9200000073064121.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie3.5/5Rains 1220
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/1/2/1/4/9200000073064121.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie3.8/5Rains Mini 1280
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/3/3/3/8/9200000086518333.jpg" height=120 width=120 Meer Informatie4.3/5Rains 1213
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/6/5/6/8/9200000105068656.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.5/5Rains 1316
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/0/0/6/3/9200000096603600.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.3/5Rains 1293

Rains staat bekend vanwege de waterdichte modellen,ben je benieuwd welke de beste waterdichte rugzakken zijn? Lees dan eens dit artikel over waterdichte rugzakken.

Waarom een Rains rugzak?

Rains, de naam zegt het al. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van waterdichte kleding en accessoires. Ideaal, zeker voor in ons klimaat! Rains vertelt op deze pagina dat hun producten zijn ontworpen om de ergste weersomstandigheden te kunnen weerstaan.

De producten van Rains worden steeds populairder in Nederland. Je kunt een waterdichte rugzak immers goed gebruiken. Ga je op vakantie, op zakenreis of zoek je een rugzak voor dagelijkse activiteiten of een weekendje weg? De rugzakken van Rains zorgen ervoor dat je spullen droog blijven!

Waar voldoet een goede Rains rugzak aan?

Om een goede rugzak te herkennen, moeten we weten waar die aan dient te voldoen. Er zijn vier eigenschappen die een goede rugzak heeft, namelijk:

Waterdicht

Een goede rugzak is waterdicht. Dat zit bij Rains wel goed! Dat komt omdat de rugzakken voornamelijk van polyester zijn gemaakt, wat eenvoudig schoon te maken is én waterdicht is.

Comfortabel

Wanneer je spullen bij je draagt, moet dat comfortabel zijn. Je kunt hierop letten door ervoor te zorgen dat je rugzak ten minste één van de volgende eigenschappen heeft:

  • Verstelbare en gewatteerde schouderbanden
  • Gewatteerd rugpaneel
  • Buik-, of heupband.

Ruimtelijk

Ruimte is belangrijk, het bepaalt hoeveel spullen je mee kunt nemen. Doorgaans adviseren we voor dagelijks  gebruik een rugzak tussen de 15 en 20 liter. Dat is in de meeste gevallen wel genoeg. Voor een schooltas is het gemiddelde tussen de 15 en 25 liter. Ga je op backpack reis? Dan kom je meestal boven de 40 liter uit.

De inhoud van Rains rugzakken varieert tussen 10 en 30 liter. Genoeg voor de meesten dus!

Gewicht

Je wilt allerlei spullen meedragen, maar het mag natuurlijk niet teveel wegen. Wij raden aan om niet boven de 1000 gram mee te dragen als het niet nodig is. De meeste tassen die boven de 1000 gram wegen zijn zeer sterk en/of hebben een grote inhoud.

Gebruik jij een rugzak voor dagelijks gebruik of bijvoorbeeld een weekendje weg? Dan heb je meestal aan zo’n 800 gram wel genoeg!

Wil je graag weten waar je nog meer op kunt letten tijdens de aankoop van een rugzak? Lees dan eens dit artikel.

Welke Rains rugzakken zijn populair?

Momenteel zijn er tientallen verschillende modellen rugzakken van Rains op de markt. In dit artikel reviewen we de meest populaire artikelen, zodat jij weet welke de beste zijn. Handig!

Klik op ‘Bekijk Nu’ om de beste prijs te vinden.

Rains Backpack 1220

rains rugzak

Rains 1220

Waterdicht
Comfort
Ruimte
Gewicht

Review

Dit is momenteel de meest populaire rugzak van Rains. Het retro ontwerp geeft een moderne look én beschikt over een 15 inch laptopvak. Een tof voordeel van dit model is het anti diefstal vak wat tegen de rug aanzit.

Het kleine vak zit onder de schouderbanden en zorgt ervoor dat jouw spullen goed beschermd zijn tegen diefstal! Vind je dit een interessante gadget? Lees hier meer over de beste anti diefstal rugzakken.

Het hoofdvak en het laptopvak zijn van elkaar gescheiden. Naast het laptopvak zijn er twee aparte vakjes. Eén van achteren en één aan de binnenkant, die bijvoorbeeld geschikt is om een aantal boeken in mee te nemen.

De rugzak is gemaakt van polyester en is uiteraard waterdicht, zoals we van Rains gewend zijn!

De tas is comfortabel vanwege de verstelbare schouderriemen, die helaas niet gewatteerd zijn. Het rugpaneel is dat wel! De inhoud van de tas is 14,5 liter en de afmetingen zijn 40×27,5×10 cm.
Dit model van Rains weegt nét geen 800 gram en is daardoor prettig mee te nemen.

3.5

Rains Backpack Mini 1280

Rains Mini 1280

Waterdicht
Comfort
Ruimte
Gewicht

Review

De Mini 1280 is het kleinere broertje van de 1220 met dezelfde retro look. Het voornaamste verschil zit in de inhoud van de rugzak. Die is klein te noemen, met slechts 10 liter. Daarnaast heeft dit model een laptopvak wat iéts kleiner is dan de 1220, deze is namelijk geschikt voor een laptop tot 13 inch.

Ook dit model beschikt over een anti diefstal vak op het rugpaneel van de rugzak. Ook hier is het gebruikte materiaal polyester en dus is de rugzak waterdicht.

Deze Rains rugzak beschikt over verstelbare schouderbanden en een verstevigd rugpaneel, waardoor de rugzak prettig aanvoelt.

Het gewicht is 700 gram en de afmetingen zijn 40×27,5×10. Kortom, een kleine maar fijne rugzak!

3.8

Rains 1213

Rains 1213

Waterdicht
Comfort
Ruimte
Gewicht

Review

Deze Rains rugzak heeft een ieder ander uiterlijk dan de overige modellen. Deze is iets breder, met een dubbele band, wat de rugzak ook steviger maakt.

Dit is één van de grotere Rains rugzakken en beschikt over een laptopvak geschikt voor een 15 inch laptop. Het hoofdvak bestaat uit een laptopvak, gescheiden van het hoofdvak. Deze tas biedt meer dan genoeg ruimte om bijvoorbeeld een aantal boeken én een laptop in mee te nemen.

Helaas beschikt dit model niet over het anti diefstal vakje, maar scoort qua comfort beter dan de overige modellen, omdat de schouderbanden makkelijker te verstellen zijn. Echter, ook hier zijn de schouderbanden niet gewatteerd.

Ook dit model is gemaakt van polyester, waardoor ze waterdicht is.

Deze Rains rugzak heeft een inhoud van 18 liter, de afmetingen zijn 15x35x13 en de tas weegt 770 gram.

4.3

Rains 1316

Rains 1316

Waterdicht
Comfort
Ruimte
Waterdicht

Review

De Rains rugzak 1316 valt op vanwege de rits aan de voorkant. Afgezien van de rits, lijkt deze op de 1220 en 1280, mede vanwege de retro-achtige band aan de voorkant.

De rits is overigens van zware kwaliteit en waterdicht. Dit model heeft een laptopvak waar een 15 inch laptop in past.

Wat ook opvalt is het ‘rolsysteem’ aan de bovenkant. De rolt de tas als het ware op, zodat er geen water in kan komen. Dit wordt ook gebruikt in de backpack wereld, wanneer vanwege extreme weersomstandigheden andere sluitingen niet helpen.

Dit model is gemaakt van leer en is dus heel stevig en makkelijk schoon te houden.

Deze Rains rugzak scoort het beste qua comfort, omdat de schouderbanden verstelbaar en gewatteerd zijn. De andere modellen hebben geen gewatteerde schouderbanden, wat ‘snijden’ in de schouders kan veroorzaken.

Daarnaast beschikt dit model ook over een gewatteerd rugpaneel, zodat de tas lekker op de rug zit, ideaal!

De inhoud van de rugzak is 18 liter, dus even groot als de Rains 1213. De afmetingen zijn 49x10x31 en de tas weegt 760 gram.

4.5

Rains 1293

Rains 1293

Waterdicht
Comfort
Ruimte
Waterdicht

Review

Ook bij dit model heeft Rains kwaliteit voorop gesteld. Het gebruikte materiaal voelt prettig aan en is uiteraard waterdicht.

Dit model is gemaakt van Polyutheraan, wat mooi glanst, waterafstotend is, krasbestendig en flexibel is. Polyutheraan wordt onder andere gebruikt in autolak, omdat het lang mooi blijft.

Dit model heeft geen laptopvak. Het hoofdvak bestaat uit een open gedeelte én een vak met een rits erin, die groot genoeg is om bijvoorbeeld een agenda in op te bergen.

De verstelbare schouderbanden en het lichte gewicht (slechts 575 gram!), zorgen ervoor dat de rugzak prettig op de rug zit. Het lichte gewicht is te verklaren door de kleine inhoud, slechts 10 liter.

De afmetingen zijn 35x20x20. Ben je opzoek naar een kleinere rugzak? Dan is dit een ideale rugzak voor jou!

4.3

De beste Rains rugzak

Je weet nu waar een goede Rains rugzak aan voldoet, waarom je voor Rains kiest en waar je de rugzakken kunt vinden. Maar welke is nu de beste?

Het assortiment van Rains kent veel overeenkomsten. Zo lijken alle modellen op elkaar, door de retro band die over de voorkant de van de tas loopt. Daarnaast zijn álle modellen waterdicht en zijn bijna alle modellen geschikt voor een laptop.

Wanneer we de meest populaire modellen met elkaar vergelijken, komt de Rains 1316 het beste uit de test. Dit model is comfortabel dan de anderen én is gemaakt van leer, wat voor een coole, matzwarte uitstraling zorgt. Daarnaast telt de grotere inhoud ook mee.

De meeste modellen van Rains zijn kleiner dan gemiddeld, zo rond de 10/15 liter. De 1316 heeft nét iets meer, en is alleen maar comfortabeler geworden, vanwege het gewatteerde rugpaneel.

Ben je opzoek naar een iets kleiner model? Dan is de Rains 1293 de beste voor jou! Deze komt qua kwaliteit overeen met de Rains 1316, maar is met een inhoud van 10 liter iets compacter.

Welke Rains heb jij gekozen? Heb je nog aanvullingen op dit artikel? Laat het mij gerust weten in de comments hieronder!