De Beste Dakine Rugzak in 2021 (Review)

beste-dakine-rugzak

Je hebt vast gemerkt dat Dakine rugzakken steeds populairder worden. Ben jij opzoek naar de beste Dakine rugzak? In dit artikel onderzoeken we welke de beste Dakine rugzak is.

Zo zorgen we ervoor dat wij het werk doen en jij de beste keuze maakt! Hieronder kun je alvast zien welke rugzakken we hebben getest.

Klik op ‘Meer Informatie’ voor de beste prijs, handig!

AfbeeldingPrijsScoreNaam
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/0/3/0/1/9200000110461030.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4.3/5Dakine WNDR Pack
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/9/6/9/9/9200000049289969.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4/5Dakine Wonder
<img decoding="async" src="https://media.s-bol.com/Jqx8DxW3YM3l/519x840.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4/5Dakine Campus
<img decoding="async" src="https://media.s-bol.com/J6ZoKQmYLNKo/550x793.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4/5Dakine Essentials Pack
<img decoding="async" src="https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/0/1/1/2/9200000046062110.jpg" height=100 width=100 Meer Informatie4/5Dakine 365 Pack

In de inhoudsopgave hieronder kun je zien hoe dit artikel is opgedeeld.

Waarom kiezen voor een Dakine rugzak?

Dakine maakt sinds 1979 rugzakken. Het assortiment beslaat maar liefst meer dan 1000 modellen die geschikt zijn voor o.a. school, sport, vrije tijd en reizen.

Dakine begon in Hawaii en is dan ook ontwikkeld door een surfer. Het merk begon met surfmateriaal en het assortiment breidde zich langzaam uit, naar bijvoorbeeld rugzakken én materialen die geschikt zijn voor vele andere sporten. De merknaam betekent ‘de beste’ en dat is ook waar de kwaliteit van Dakine voor staat.

Omdat het merk bekend is onder sporters, zijn de rugzakken gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal én zijn ze bijna allemaal waterdicht.

Er zijn dus een boel ‘goede’ modellen op de markt. Maar wij zoeken de beste Dakine rugzak!

Waar voldoet de beste Dakine rugzak aan?

Om ervoor te zorgen dat we de beste rugzak kunnen kiezen, moeten we natuurlijk weten wáár die rugzak precies aan moet voldoen.

Bij Rugzakplaza vinden we dat er vier zaken zijn waar de beste rugzakken aan moeten voldoen. Wil je hier nog meer over weten? Lees dan eens dit artikel over waar een rugzak aan dient te voldoen.

  1. Waterdicht

Om te beginnen moet een rugzak waterdicht zijn. Zo blijven je spullen beschermd en blijft de binnenkant schoon. Wel zo handig wanneer je je schoolboeken meeneemt of er kleding in je rugzak zit. Wil je meer weten over waterdichte rugzakken of vind je dit ook belangrijk? Lees dan eens dit artikel over de beste waterdichte rugzakken.

  • Comfortabel

Het is vanzelfsprekend dat een rugzak comfortabel moet zijn, maar lang niet alle rugzakken zijn dat! Eigenschappen die een rugzak comfortabel maken zijn verstelbare en gewatteerde schouderbanden, een gewatteerd rugpaneel en eventueel buik-, of borstbanden, mocht je een zwaar gewicht meenemen.

  • Lichtgewicht

Ok, misschien niet lichtgewicht, maar een rugzak mag in ieder geval nooit te zwaar zijn! Zo kun je nek-, schouder en zelfs rugklachten krijgen. Een vuistregel is dat de meeste rugzakken niet meer dan 800 tot 1000 gram hoeven te wegen. Tenzij je natuurlijk een backpack zoekt. Lees dan eens dit artikel over backpacks.

  • Ruimte

De inhoud van een rugzak is misschien wel het belangrijkste. Let op: het moet wel duidelijk zijn waar je de rugzak voor gaat gebruiken. De meeste schooltassen bijvoorbeeld hebben genoeg aan 20/25 kilo.

Heb je een backpack nodig? Die hebben vaak een inhoud tot wel 80 liter! Voor de meeste dagelijkse spullen heb je aan een rugzak van ongeveer 20 liter wel genoeg.

Tip: Weet je nog niet helemaal waar je jouw nieuwe rugzak allemaal voor gaat gebruiken? Dat is natuurlijk geen probleem! Je kunt er dan het beste voor kiezen een íets ruimere rugzak aan te schaffen, zo weet je zeker dat je er bijvoorbeeld ook mee op vakantie kunt!

Welke Dakine rugzakken zijn er eigenlijk?

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd te bekijken welke modellen er allemaal populair zijn. Door de meest populaire modellen te reviewen, weten we gelijk of dat ook de beste zijn! Zo helpen we jou de beste Dakine rugzak te vinden.

Klik op ‘Bekijk nu’ om meer over de rugzak te weten te komen!

Dakine WNDR Pack

Dakine WNDR rugzak

Dakine WNDR Pack

Waterdicht
Comfort
Gewicht
Ruimte

Review

Dit model is verkrijgbaar met een inhoud van zowel 18 als 25 liter. De rugzak beschikt over een 15inch laptopvak, zodat je laptop altijd beschermd is.

De rugtas bestaat uit een hoofdvak én een voorvak. Daarnaast zijn er twee zijvakjes, waar je een flesje water in kunt bewaren, ideaal!

Het hoofdvak is geschikt om enkele boeken in te bewaren en heeft ongeveer een A4 afmeting.

Het voorvakje is geschikt om schriften en bijvoorbeeld een agenda in te bewaren. Bovenin de rugzak, bij het handvat zit nog een vakje, waarin je je zonnebril of andere kleine accessoires kunt bewaren.

De tas is comfortabel, vanwege de verstelbare en gewatteerde schouderbanden. Daarnaast beschikt dit model over een gewatteerd rugpaneel én een borstband. We kunnen wel zeggen dat deze tas heerlijk op je rug zit!

Deze Dakine is gemaakt van polyester en is waterafstotend. De afmetingen zijn 43x30x15 en de 18 liter weegt ongeveer 400 gram.

4.3

Dakine Wonder

Dakine Wonder rugzak

Dakine Wonder

Waterdicht
Comfort
Gewicht
Ruimte

Review

Verkrijgbaar in 20+ kleuren, zit er altijd wel een mooie bij!

Qua uiterlijk lijkt het model iets op de WNDR Pack. Ook hier zijn er twee vakken te vinden, een hoofdvak en een voorvak. Op de zijkanten zitten twee vakjes en op de voorkant bevinden zich de kenmerkende spanbanden.

Het hoofdvak is makkelijk geschikt voor een laptop (er zit geen apart laptopvak in) en enkele boeken. De inhoud is dan ook ruim, met zo’n 22 liter.

Qua comfort is de tas vergelijkbaar met de WNDR Pack. Ook hier zijn gewatteerde, verstelbare schouderbanden én een gewatteerd rugpaneel plus de verstelbare borstband.

Dakine geeft aan dit model helaas niet waterafstotend is, hoewel ze wel van polyester is gemaakt.

De afmetingen zijn 46x30x15 en weegt ongeveer 550 gram.

4

Dakine Campus

Dakine Campus rugzak

Dakine Campus

Waterdicht
Comfort
Gewicht
Ruimte

Review

De Campus is verkrijgbaar in maar liefst drie verschillende maten. Namelijk 18 liter, 25 liter en 33 liter. Geen wonder dat dit model zo populair is.

De indelingen van alle Campus modellen zijn vergelijkbaar. Ze beschikken allemaal over een laptopvak (minimaal 14 inch!) en over dezelfde comfortabele verstelbare en gewatteerde schouderbanden.

Ook bij de Campus ontbreken het gewatteerde rugpaneel en de verstelbare borstband gelukkig niet!

De 18 liter uitvoering heeft één groot voorvak, waar de 25 en 33 liter twee grote vakken hebben, waarvan er één voorzien is van handige insteekvakjes. Ideaal, dit zou best eens de beste Dakine rugzak kunnen zijn!

Alle uitvoeringen hebben daarnaast nog één groot voorvak én een klein voorvak.

Ook hebben deze Dakine rugzakken kleine vakjes aan de zijkanten én een vakje vlakbij het handvat, voor bijvoorbeeld je zonnebril.
De Campus is waterafstotend.

Het gewicht varieert tussen de 450 gram (18L) en 760 gram (33L).

De afmetingen:
18L:  41x28x18 cm
25L: 47x30x18 cm
33L: 52x33x19 cm

De modellen zijn verkrijgbaar in 40+ verschillende kleuren.

4.5

Dakine Essentials Pack

Dakine Essentials rugzak

Dakine Essentials Pack

Waterdicht
Comfort
Gewicht
Ruimte

Review

De Dakine Essentials Pack lijkt qua design op de overige modellen. Ook dit model beschikt over een apart laptopvak, geschikt voor een laptop tot 15 inch. Dit model is verkrijgbaar in meerdere maten, maar de 22 liter is veruit het populairst! De andere beschikbare maten zijn 7 liter en 26 liter.

Tegen het laptopvak aan zit het hoofdvak, die qua  grootte vrij ruim is. Dat maakt deze Dakine rugzak bijvoorbeeld geschikt als schooltas.

Je kunt er makkelijk je schoolboeken-, en schriften in bewaren. Ook bij de Dakine Essentials zit er bovenop de tas een vakje voor je zonnebril.

Dan is het wel zo handig als de tas waterafstotend is, dat is deze gelukkig.

Qua comfort is deze tas goed, maar niet de beste. De verstelbare, gewatteerde schouderbanden en het gewatteerde rugpaneel zijn aanwezig, maar er is geen borstband. Die heb je natuurlijk ook niet altijd nodig.

De rugtas is gemaakt van polyester. De afmetingen zijn 44x33x18 en de rugzak weegt ongeveer 500 gram.

4

Dakine 365 Pack

Dakine 365 rugzak

Dakine 365 Pack

Waterdicht
Comfort
Gewicht
Ruimte

Review

Deze Dakine rugzak lijkt eigenlijk niet op de andere modellen, wat deze uniek maakt! De rugtas lijkt meer op een Enrico Benetti of een Eastpak. Vind je Eastpak ook een tof merk? Lees dit artikel eens over de beste Eastpak rugzak!

Ook hier vinden we weer het laptopvak, die geschikt is voor een 15 inch laptop (of kleiner natuurlijk). Dit laptopvak grenst aan het hoofdvak, waarin meer dan genoeg ruimte is om je dagelijkse spullen mee te nemen. De totale inhoud is namelijk 21 liter.

Dan is het er nog het voorvak, wat je makkelijk kunt gebruiken om je agenda, sleutels en bijvoorbeeld een oplader in bewaren.

De rugzak is gemaakt van polyester. De afmetingen zijn 40x31x19 en de rugzak weegt ongeveer 500 gram.

Dit model is verkrijgbaar in maar liefst 45+ verschillende kleuren! Er zit dus altijd wel iets leuks bij.

4

Welke is nou de beste Dakine rugzak?

Je weet nu waar de beste Dakine rugzak aan moet voldoen. Je weet ook waarom je voor Dakine kiest én waar het assortiment te vinden is. Top!

De modellen hebben een boel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn bijna álle modellen waterdicht (behalve de Dakine Wonder). Daarnaast zijn alle rugtassen voorzien van een laptopvak (ook hier weer, behalve de Dakine Wonder). Dakine heeft ook een ruime keuze in kleuren en patronen. Van vrijwel elk model zijn er tientallen keuzes te maken!

Ook de inhoud van de rugtassen zijn vergelijkbaar. De meesten zijn rond of nét iets meer dan 20 liter. Dat is meer dan genoeg om je dagelijkse spullen in mee te nemen of bijvoorbeeld als schooltas te gebruiken. Ben je trouwens specifiek opzoek naar een schooltas? Lees dan eens dit artikel over hoe je de beste schooltas vindt!

Maargoed… dat maakt mijn keuze niet makkelijker. Toch heb ik hem gemaakt.

Degene die het beste uit de test komt is de Dakine Campus! Dit model is verkrijgbaar in verschillende groottes  en ik ben er erg over te spreken. Dat komt omdat de tas heerlijk comfortabel zit, door het stevig gewatteerde rugpaneel en de borstband.

Je hebt die natuurlijk niet altijd nodig, maar bij de uitvoering van 33 liter is het wel prettig! De insteekvakken in het voorvak zijn ook ideaal voor de kleinere accessoires.

Welke Dakine heb jij gekozen?

Of heb je verder nog vragen? Laat het mij even weten in de comments hieronder, dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug!